Whey Protein

Welkom op onze whey protein pagina! Whey proteine is een hoogwaardige eiwitbron afkomstig uit het scheidingsproces van melk. Whey ondersteunt spiergroei, herstel en behoud van spiermassa. Dankzij de snelle opname en het rijke aminozuurprofiel is het ideaal voor sporters en gezondheidsbewuste mensen. Of je nu een atleet bent of je dagelijkse eiwitinname wilt verhogen, 17 nutrition biedt een effectieve oplossing met ons assortiment aan whey. Ontdek hier ons assortiment van hoogwaardige whey proteine producten en ervaar de voordelen voor je gezondheid en fitness!

Whey Protein

Hulp nodig?

Wat zijn nadelen van whey?

Bij teveel gebruik van wei eiwit, denk hierbij aan meer dan 3 shakes per dag, kan er buikpijn, diarree of een opgeblazen gevoel ontstaan door een overmatige eiwit inname.

Hoeevel eiwitten moet ik per dag nemen?

De aanbevolen dagelijkse eiwitinname uit normale voeding bedraagt 0,8 - 1 gram eiwit per kg lichaamsgewicht. Alleen is dit niet nauwkeurig omdat leeftijd en hoe actief je bent hier grote invloed op heeft. Hieronder vind u een overzicht om uw eiwitbehoefte te berekenen! Mocht u niet aan de aanbevolen eiwitinname komen? Dan raden wij een eiwitshake aan.

GroepenGram eiwit per
KG lichaamsgewicht
Niet-sporters0,8
Sporters1,5
Krachtsporters1,8
Afvallers1,8
Vegetariër/veganist1,3
Zwangerschap0,9
Borstvoeding 1
Ouderen (70+)1

Voorbeeld: Een krachtsporter met een lichaamsgewicht van 70kg heeft dus 70 x 1,8 gram eiwitten = 126 gram eiwitten per dag nodig.

Kan ik whey eiwit nemen als ik een lactose intolerantie heb?

Nee, het wordt niet aangeraden om wei eiwit te nemen als proteïne bron. Wij raden aan om whey isolate te gebruiken vanwege de vermindering van het lactosegehalte.

Wanneer moet ik whey innemen?

Whey proteïne kan op elk moment van de dag worden ingenomen, maar het is vooral effectief na een workout vanwege de snelle opname in het lichaam.

Wat is whey?

Whey-eiwit is een type eiwit dat afkomstig is van wei, het vloeibare deel van melk dat zich scheidt tijdens kaasproductie. Whey-eiwit wordt beschouwd als een compleet eiwit omdat het alle negen essentiële aminozuren bevat die het lichaam niet zelf kan produceren en die het moet verkrijgen uit voedselbronnen. Het wordt vaak gebruikt als voedingssupplement om spiergroei en -herstel te ondersteunen, evenals voor de mogelijke gezondheidsvoordelen. Onze whey concentrate bevat koolhydraten en vetten, ten opzichte van de whey isolaat die dat amper bevat.

Eiwitshakes en whey protein koop je bij 17 Nutrition

Met trots bieden wij jou whey protein en eiwitshakes die unieke voordelen bieden om je gezondheid te maximaliseren en je doelen te bereiken. Of je nu proteïneshakes drinkt voor spieropbouw, gewichtsverlies, energie of voor het herstel na je training, je bent bij 17 Nutrition aan het juiste adres. Op onze site vind je eiwitpoeders met de smaken aardbei, banaan, vanille, chocolade en naturel.

Voordelen van whey protein

Eiwitshakes bieden talrijke voordelen, waaronder spieropbouw en -herstel, gewichtsbeheersing, een verhoogde stofwisseling en behoud van spiermassa bij veroudering. Ze bevorderen een verzadigd gevoel, helpen bij het afvallen en zijn bovendien handig in gebruik.
Whey proteïne, afgeleid van melk, ondersteunt spiergroei en -herstel na inspanning door het leveren van essentiële aminozuren. De stofwisseling wordt gestimuleerd door de thermische werking van proteïne, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies. Immuniteit wordt versterkt door de bevordering van de productie van glutathion, een antioxidant. De bloeddruk kan worden verlaagd door bioactieve peptiden in whey. Daarnaast verbetert wei-eiwit de botgezondheid en vermindert het ontstekingen.

Je weet als sporter vast wel dat eiwitten erg belangrijk zijn voor het herstel van je spieren na een zware training. Eiwitshakes zijn daarom tegenwoordig enorm populair onder de krachtsporters. De aminozuren in proteïne helpen bij het herstel en de groei van spierweefsel, en dragen ook bij aan het verbeteren van het immuunsysteem. 
Hieronder vind u al onze soorten Eiwitshakes van hoge kwaliteit!

Scroll naar boven